VARKENSVLEES

FRANS LANDVARKEN

Met volle trots en enthousiasme is Vleeschmeester een samenwerking aangegaan met een select groepje traditionele Franse boeren in het zuiden van Frankrijk.
Rondom Limoges in het mooie Limousin gebied leven de scharrelvarkens in kleine groepjes buiten en genieten zij van de frisse berglucht. Voor de winterdagen zijn er open stallen, met voldoende ruimte om te spelen in het stro. Duurzaamheid, diervriendelijkheid en traditie zijn de sleutelwoorden voor een exclusief en zeer smaakvol stukje varkensvlees. De basis voor een gezond stukje vlees.

PUUR NATUUR

Deze regio staat bekend om een zacht klimaat en de wisselende landschappen, denk aan de combinatie van de bossen, grasvelden, bergen, heuvels en de ligging tussen meren en de zee. Deze omstandigheden maken een uniek en sterk varkensras. Dit in combinatie met de boeren die op ouderwetse wijze de varkens simpelweg laten lopen en hun eigen ding laten doen, krijg je een varken zoals een authentiek varken hoort te zijn. Onze varkens worden op natuurlijke wijze volwassen.

SMAAK

Dierenwelzijn en milieu zijn belangrijk voor Vleeschmeester, maar wat ook niet mag ontbreken is exclusiviteit met een sublieme smaak. De omgeving, de natuur, de bergen en de lucht zorgen voor sterke gezonde varkens. Naast alles wat ze buiten kunnen eten, krijgen de varkens graan, mais en kastanjes bijgevoerd uit dezelfde regio en is er altijd vers drinkwater beschikbaar. Deze natuurlijke voorzieningen zorgen voor een zeer exclusieve smaak met een uniek en eigen karakter. Overigens voor ons vanzelfsprekend, maar niet gebruikelijk, alle dieren krijgen geen groeibevorderaars en er heerst in deze gehele regio een verbod op het gebruik van preventieve antibiotica.

TRANSPARANT

Exclusieve producten moeten voor Vleeschmeester garanties bieden om deze te verkopen, zeker met de afstand tussen Nederland en Frankrijk moet deze samenwerking gewaarborgd zijn.
Deze varkens krijgen hetzelfde keurmerk als Champagne. Dit toont aan hoe trots en verzekerd deze Franse boeren zijn op hun varkens. Het IGP, Indication Géographique Protégée, keurmerk garandeert dat de herkomst en slachting heeft plaats gevonden in deze specifiek genoemde regio.
Ieder varken krijgt bij geboorte een eigen identiteitsbewijs met een bijbehorend nummer van de strenge keuringsinstantie. Bij overtreding van de regels kan dit leiden tot levenslange uitsluiting van fokkers. Voor alle Vleeschmeester winkels is dit de nieuwe standaard.

TRANSPORT

Onze varkens worden niet levend vervoerd. Normaliter moeten de karkassen na de slacht 1 dag besterven in het slachthuis. Omdat het een lange rit naar Nederland is, kan het vlees besterven tijdens het koel vervoeren, waardoor het ondanks de afstand niet minder vers is, omdat het besterven nu plaats vindt onderweg naar Nederland.
In Nederland zullen de halve varkens uitgebeend, uitgesneden en verdeeld worden onder onze winkels.

VAN BOER TOT BORD EN VAN KOP TOT STAART

In het kader van duurzaamheid, koopt Vleeschmeester hele varkens en geen delen, zo wordt er niets onnodig weg gegooid en gebruiken wij alles van het gehele dier. Van alle delen welke niet ingekocht worden door onze eigen vestigingen, maken wij kwalitatief hoogstaande producten in onze ambachtelijke productieruimte te Rotterdam.
Vertrouw op de kwaliteit van Vleeschmeester, kom naar één van onze winkels en ervaar het verschil zelf.

GROOT VLEESCH: KOOP EEN HALF VARKEN

NET ALS VROEGER

Weet je het nog, met een paar families een half varken kopen? Dat kan bij ons nog steeds en tegen een zeer vriendelijke prijs. Het enige wat wij van je vragen is om het halve varken tijdig te bestellen en dat kan ook per mail.

HALF VARKEN

Van ons eerste klas varkensvlees maken wij met het beste rendement porties om te bewaren voor in de vriezer of koelkast. Je krijgt hierbij de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Een half varken weegt circa 40 tot 50 kilo


PRODUCTEN

Schnitzels | Hamlappen | Hamrollade | Rib karbonade | Haas karbonade | Schouder karbonade | Filetlapjes | Filetrollade | Varkensoesters | Magere varkenslappen | Magere varkensrollade | Speklapjes | Krabbetjes | Varkenspoot | Gehakt


IBÉRICO

IBÉRICO BELLOTA

  • Onverzadigde vetzuren, veel ijzer, zink, vitamine B en vitamine E
  • Volledig biologisch Pata Negra varken, afkomstig uit Zuid Spanje
  • De Pata Negra Jamón Ibérico, de beste rauwe ham is circa 3 jaar gerijpt
  • Voeding van fris lentegras, gerst, tarwe en in de laatste 4 maanden 10 kilo eikels
  • Wist je al dat je ook bij ons het Spaanse Ibérico of Pata Negra kunt kopen? Wij verkopen alleen de Bellota, dus de biologische variant

PATA NEGRA

Jamón Ibérico, oftewel, Pata Negra rauwe ham is één van de beste rauwe hamsoorten ter wereld. Wij verkopen de gran reserva, wat inhoud dat deze unieke ham circa 30 maanden gerijpt is. Deze ham is een ware delicatesse en hebben wij altijd op voorraad.

IBÉRICO VARKEN

Het Ibérico varken, is een zwart gekleurd varken met zwarte poten, in het Spaans: Pata Negra.
Deze smaakvolle varkens zijn afkomstig uit Spanje, nabij de Portugese grens en het schiereiland Ibérico. In deze Spaanse regio staat het vol met eikenbomen. Sommige zijn al honderden jaren oud en komen nog uit de Romeinse tijd.

Ibérico varkens leven in een vrije uitloop en in het voorjaar eten de luxe varken van het frisse lentegras en in de zomer krijgen ze een meelmengsel van gerst en tarwe te eten.
In de herfst en de laatste vier maanden van hun groeiproces, eten ze gemiddeld 10 kg eikels van de eeuwenoude eikenbomen, waardoor de ongeveer een kilo per dag in gewicht toenemen.
Dit alles komt ten goede van dit unieke stukje varkensvlees, wat een ware smaaksensatie oplevert. De smaak van de eikels komt weer terug in het vlees, waardoor dit een hele lekkere nasmaak oplevert.

Het Ibéricovlees bevat heel veel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren wat erg goed is voor uw cholesterol. Het vlees is roder dan u gewend bent van het reguliere varkensvlees en bevat veel ijzer, zink, vitamine B en vitamine E.

VERKRIJGBAARHEID

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan om dit altijd aan ons te laten weten wanneer u dit wilt proberen. Wij willen onze kwaliteit zo hoog mogelijk houden en zo vers mogelijk werken.
De Pata Negra ham hebben wij altijd op voorraad, de rest adviseren wij u te bestellen.

  • Filet (lapjes) (lomo)
  • Speklapjes (pancetta)
  • Karbonades (chuletta’s
  • Varkenshaas (solo millo)
  • Nek / schouderkarbonade (cabacero)