.
Wensen of vragen? Neem contact op:

RECEPTEN


BURNT ENDS

Vraag je Vleeschmeester buikspek zonder zwoerd in blokjes te snijden van 4 tot 5 cm.
Kruid de blokjes aan alle kanten met een rub en leg het vlees 3 uur lang op lage temperatuur op de kamado, bij voorkeur met fruitig rookhout. Wanneer de blokjes mooi rood zijn met donkerbruine randjes, leg ze dan in een ovenschaal en besprenkel met honing.
Dek de schaal af met aluminium folie en laat de schaal nog twee uur op de barbecue staan.
Gooi de blokjes over in een schone ovenschaal, giet er wat barbecue saus overheen en voeg een paar klonten boter en bruine basterdsuiker toe.
Als de saus gekaramelliseerd is, zijn de burnt ends klaar om te serveren.



BOSTON BUTT VOOR PULLED PORK

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 Spaanse rode peper
  • 1 hand verse rozemarijn
  • 1 hand verse tijm
  • 2 laurierbladen
  • 3 stuks steranijs
  • 1 flesje Ginger bier
  • 2,5 liter runderbouillon

Vraag je Vleeschmeester om een mooi stuk BOSTON BUTT van circa 2,5 kg. Smeer het vlees in met een klein beetje pure olijfolie en kruid deze met een rub. Laat dit 1 nacht intrekken.
Laat het vlees de volgende dag op kamertemperatuur komen. Steek de kamado aan op 150 graden en gebruik zoet rookhout. Laat de rook in het vlees trekken tot alle rook van het hout weg is.
Leg de Boston Butt in een gesloten gietijzeren pan en voeg de groenten, kruiden, de bouillon en het bier toe. Laat het vlees 3 à 4 uur garen op 200 graden. Houd goed bij of er genoeg bouillon in de pan blijft zitten. Wanneer het vlees bijna uit elkaar valt, laat het een kwartier rusten in aluminium folie.
Trek het vlees helemaal uit elkaar en de Pulled Pork is klaar om te serveren


VLEESCHMEESTER GRILLWORST

Maak je eigen Vleeschmeester grillworst. Vraag onze Vleeschmeesters om een gegaarde maar niet gegrilde grillworst. De rub krijg je er gratis bij.
Rub de grillworst en grill deze af op de barbecue (of in de oven) 25 minuten op 175 graden.
Overigens een leuk klusje voor de kleintjes onder ons.