.
Wensen of vragen? Neem contact op:

RUNDVLEES

  • ‘s Zomers buiten in de wei, ‘s winters in warme stal op dikke laag stro
  • Volle smaak door voeding van gras, maïs, aardappels en granen
  • Eigen vee, vrij van antibiotica en groeibevorderaars
  • Hoogwaardig vrouwelijk scharrel rundergehak
  • Grootgebracht op Nederlandse boerderij
  • Geboren bij Nederlandse mester
  • 100% Hollands duurzaam


VLEESCHMEESTER SPECIALIST IN PREMIUM DUBBEL DOEL

  • Vleeschmeester neemt als enige winkelformule in Nederland deel aan een groot Europees samenwerkingsverband tusen boeren, slachthuizen, uitsnijderen en slagerijen.

  • Dit vlees is doorgaans alleen maar verkrijgbaar geweest bij hoogstaande slagerijen en horecagelegenheden. Vleeschmeester maakt het mogelijk om dit vlees vanaf nu ook in Nederland aan tafel te serveren.

  • Boeren uit Oostenrijk krijgen extra financiën vanuit deze samenwerking om goede runderrassen welke doorgaans alleen maar als melkvee gebruikt werden, op een verantwoorde wijze ook af te mesten als vleesvee.

  • Deze boeren krijgen meer bestaansrecht met een beter verdienmodel. Nu krijgen de luxe rassen zoals de Simmentaler, de Fleckvie en de Holstein Friesian een andere bestemming en dienen een hoger doel dan enkel het geven van melk.

  • De runderen worden niet helemaal uitgemolken, maar krijgen na een periode van jaren na het geven van melk als het ware een periode van vakantie. De runderen krijgen in de wei de ruimte en de rust om uit te groeien tot een volwaardige vleeskoe. Hierdoor krijgt het vlees een echte ouderwetse rundvleessmaak.

  • De CO2 foodprint is vele male lager dan bij andere runderen. De belasting van het milieu is 80% lager. De runderen leven vier keer langer dan andere runderen (8 jaar i.p.v. 2 jaar) en leven buiten vrij in de wei.

  • Het is altijd eerlijk vlees zonder antibiotica en zonder groeihormonen. Samengevat; het is diervriendelijk, milieuvriendelijk, goed voor de boeren en het is vooral erg smaakvol. Vleesch met een (goed) karakter.


GROOT VLEESCH: KOOP EEN KOE

NET ALS VROEGER

Weet je het nog, met een paar families een (deel van een) koe kopen? Dit kunnen wij nog steeds verzorgen tegen een zeer vriendelijke prijs. Het enige wat wij vragen is om het tijdig te bestellen en dat kan ook per mail.

Van onze kwaliteitsrunderen maken wij, ook naar uw wens, met het beste rendement porties om te bewaren voor in de vriezer of koelkast. U kunt kiezen om een half rund, of enkel de voor- of achtervoer te kopen. U krijgt hierbij de kwaliteit die u van ons gewend bent.

HALF RUND

Een voorvoet weegt circa 250 tot 300 kilo.

Biefstuk | Kogelbiefstuk | Haasbiefstuk | Entrecote | Runderschnitzel | Rosbief | Mager rundergehakt | Biefstuk tartaartjes | Magere runderlappen | Magere runderrollade | Bieflappen | Baklapjes | Braadlappen | Runderschnitzels | Magere stooflappen | Dikke riblappen | Fijne riblappen | Hacheevlees | Soepvlees | Schenkelvlees


VOORVOET

Een voorvoet weegt circa 100 tot 125 kilo.

Mager rundergehakt | Biefstuk tartaartjes | Magere runderlappen | Magere runderrollade | Bieflappen | Baklapjes | Braadlappen | Runderschnitzels | Magere stooflappen | Dikke riblappen | Fijne riblappen | Hacheevlees | Soepvlees | Schenkelvlees


ACHTERVOET

Een achtervoet weegt circa 130 tot 160 kilo

Biefstuk | Kogelbiefstuk | Haasbiefstuk | Entrecote | Runderschnitzel | Rosbief | Mager rundergehakt | Biefstuk tartaartjes | Braadlappen | Magere stooflappen | Bieflappen | Soepvlees | schenkelvlees



LUXE RUNDVLEES

BLACK ANGUS

Wij willen het beste van het beste. En het allerbeste Black Angus rundvlees komt van onze Black Angussen uit het Westland.

  • 100% raszuivere Aberdeen Angussen
  • De kalveren worden daar geboren en afgemest met maïs en granen
  • Zomers staan ze buiten en eten gras, in de winter in een overdekte stal tegen de kou
  • Leven in groepen

ASSORTIMENT

Côte de boeuf | Rib-eye | Picanha | Ossenhaas | Rosbief | Kogelbiefstuk | Entrecote | Bavette | Hamburgers | Riblappen | Sucadelappen | Schnitzels | Short ribs | Tartaar | Filet americain | Gehakt



WAGYU

Laat je verrassen door de keizerlijke smaken van Wagyu wat ons terug brengt naar het Keizerrijk Japan. Het Japanse mythische Wagyu rund, heeft een unieke smaak. Gemarmerd vlees en een zachte structuur. De runderen worden gevoed met biergist en het beste graan. Daarnaast hebben de runderen een schitterend uiterlijk.

  • De Wagyu is 100% raszuiver, Japanse herkomt met volledige stamboom
  • Vlees met een mythe, uiteraard vrij van antibiotica en groeibevorderaars
  • Sterk runderras door voeding van gras, maïs, granen en biergist
  • Scharrelrunderen vrij op het weiland en 's winters warm op stal
  • Wagyu uitsluitend tussen 8 en 9+ A5

ASSORTIMENT

Runderhaas | Côte de Boeuf (dry-aged) | Rib-eye | Entrecote | Kogelbiefstuk | Ribsteak | Bavette of picanha | Rosbief braadstuk | Stoofvlees | Riblappen | Tartaar | Sucade | Rundergehakt | Hamburger (4e gratis)